2010. április 22., csütörtök

Napi aktuális

Nagyon az. Jöttünk haza a piacról, amikor a Fő utcában halljuk, hogy komoly szirénázás folyik. Először csak néhány rendőrautó ment el előttünk a József Attila utcánál. Bringáztunk tovább az Ady felé. Ahogy közelebb értünk, veszett szirénázás, tülkölés és ahogy láttuk is az autókat, villogó kék fény egészítette ki a hatást. Vagy húsz rendőrautó száguldott egymás után a villamos síneken, hatalmas porfelhőt hagyva maguk után. Mikor elment az utolsó, egy perc szünet állt be, majd újabb szirénázás, most megint a József Attila utca felől. Hazafelé találkoztunk még a Fő utcában egy eltévedt rendőrautóval, amelyik szintén használta a szirénáját.
Itthon bekapcsoltam a gépet, de semmi hír nem volt erről se az Indexen, se az Origón. Most mikor írom sem, sőt a Klubrádió uptodate autósa sem jelentkezett még a hírrel, bármi legyen is az. Ennyi a tudósítás. Egyszerre láttam 20 rendőrautót egymás után szirénázva elhaladni. Ez is megvolt az életemben. :-)

1 megjegyzés:

Ny. A. írta...

Annyi közben már kiderült, hogy egy lopott autót üldöztek. Az affér a Ferencvárosban történt, ahol állítólag még lőttek is. Aztán Kispest felé haladt a karaván. Azt azért szeretném tudni, hogy mi a fenének kell harminc autónak üldöznie egyet. Filmekből tudom, hogy kettő vagy három az kevés. De harmincra szükség van? Egyedül a francia vígjátékokban lehet látni (Taxi 2), ahogy a rendőrautók egymás hegyén-hátán landolnak. De az vígjáték. :-)