2010. március 5., péntek

Magyarország 18.

Népszava, március 2.
Véleményéért ítélték el Debreczeni Józsefet
Százezer forintra büntették, de lehet, hogy börtönbe vonul Debreczeni József. A közírót a diktatúra árnyéka című, 2008. szeptember 21-én a Népszabadságban megjelent cikke miatt ítélte el első fokon a bíróság. A többi között arról írt, hogy az UD Zrt. titkos hálózatot hozott létre törvénytelen eszközökkel történő információgyűjtés céljából. A bíróság szerint ezzel rágalmazást követett el.

Népszava, március 4.
Pert vesztett az UD Zrt. Katona Tamás ellen
Első fokon felmentette Katona Tamást az UD Zrt. által felhozott vádakban a Pesti Központi Kerületi Bíróság. "A bíróságon bebizonyítottuk, hogy az akkori sajtóértesülésekből valóban le lehetett vonni ezt a következtetést, amit a bíró el is fogadott, és nem látta indokoltnak a rágalmazás tényét" - mondta az államtitkár.

1. Jó lenne, ha az OIT (Országos Igazságszolgáltatási Tanács) újra megszólalna, mert ez a két ítélet így, egymás után kimeríti a bíróságok önrágalmazásának a tényét.
2. Jó lenne, ha a Legfelsőbb bíróság elnöke azt mondaná: Ácsi! Minden bíró, akinek hasonló ügy fekszik az asztalán, holnapután jöjjön a Kongresszusi Központba, és ott közösen döntsük el végre, hogy ezekben az esetekben mitet is fogunk ítélni, mert eszerint csak lejáratjuk a bíróságok tekintélyét.

(Csak zárójelben: lehet azt mondani, hogy a két ügy különbözött, mert egy szóban eltért egymástól és ezért az ellentétes ítélet, de elég volt már a hülyének nézésből. :-( )

Fölajánlva a galamus.hu-nak. Megjelent 2010. március 5.

Nincsenek megjegyzések: