2009. november 22., vasárnap

Magyarország 10.

Részlet Kispest honlapjáról egy képviselő-testületi ülésről:
"A képviselői kérdések között dr. Tarnai Richárd a Zalaegerszeg utca–Thököly utca sarkán lévő szelektív gyűjtősziget jövőjéről érdeklődött. A környék lakói a szétszórt hulladék miatt szeretnék, ha a szigetet elhelyeznék. Tóth Tibor, a Környezetvédelmi Bizottság elnöke válaszában elmondta, a bizottság ismeri a problémát, már vizsgálnak olyan új helyszíneket, amelyek nem váltanak ki ekkora lakossági ellenállást, hiszen Wekerletelep nem maradhat ellátatlanul."

Legszívesebben megjegyzés nélkül hagynám, de ezt a szigetet többször használtam már. 40-50 méter távolságban van bármelyik környékbeli lakóháztól. Wekerlén csak ugyanilyen helyek találhatók még. Ami aztat jelenti, hogy Wekerle nem kér gyűjtőszigetet. Illetve:

Idézet a Kispest című újságból:
"Az Ady Endre út rendőrkapitánysággal szembeni részére helyezik át a wekerlei kispiac melletti (Gutenberg körúti) szelektív hulladék-gyűjtő szigetet március folyamán – tudtuk meg Tóth Tibortól, az önkormányzat környezetvédelmi bizottságának elnökétől. A változtatást az önkormányzathoz érkezett lakossági panaszok tették szükségessé – mondta el a Kispestnek a bizottság elnöke, aki hangsúlyozta – a piacra autóval érkezők parkolását nehezítették a hulladékgyűjtők."

A két helyszín közötti távolság két buszmegállónyi. A legközelebbi gyűjtősziget a fenti, most megszüntetni vágyott Zalaegerszeg utcai. Azaz: ha azt is megszüntetik, akkor Wekerlének ezen része ellátatlanul marad. Következtetés: Wekerle nem kér a szelektív hulladékgyűjtésből.

Egy másik megjegyzés:
Azt viszont sokan és sokszor látjuk, hogy miként is fest(het) egy-egy gyűjtősziget környezete. Az alábbi kép még elég "konszolidált":

Találkoztam olyannal is, ahol a szeméthalom mellett döglött patkány is feküdt. Már ő sem tudta elviselni e környezetet.

Nincsenek megjegyzések: