2009. november 2., hétfő

Tacepao

1966 lehetett.
1. Javában tartott a vietnami háború és persze a nemzetközi tiltakozás is. Magyarország is beállt a tiltakozók közé (Tiltakozunk a vietnami háború ellen!), hátha elér a szava Wahingtonig. :-(
2. A közlekedésben, nem t'om pontosan mikor, bevezették a betétlaprendszert, ami azt jelentette, hogy ha egy sofőr szabálytalankodott, az öt betétlapból elvettek egyet, és ha mind elfogyott, akkor szankció történt. Pontosan nem tudom mi, mert a családban még hosszú ideig nem volt autó.
3. Iskolánk azidőtájt haladni akart a korral, ezért az iskolában bevezette a betétlaprendszert, ami ott azt jelentette, hogy az elvett betétlapok arányában csökkent a magatartásjegy.

Az osztályban összedugtuk a fejünket, és egy tacepao mellett döntöttünk, amit kitettünk a faliújságra. Így hangzott:

Tiltakozunk a betétlaprendszer ellen.

A szünet után bejött az osztályfőnök meglátta és megkérdezte: Ki tette ezt ki? Körbenéztem, de senkinek nem akarózott fölállni. Én egy másik sráccal H.Lacival együtt fölálltam. A többiek ezután is ülve maradtak. Hogy miért is nem volt komoly szankció? Merthogy semmire sem emlékszem? Talán többek között azért is, mert az én jó édes anyám a suliban tanított, sőt ig.h. volt. :-)
Nemrégiben volt egy szűkített osztálytalálkozónk. És láss csodát! S.Miki emlékezett és emlékeztetett erre. Benne is megmaradt a történet.

Ja, és persze nem húzta sokáig a betétlaprendszer.

Nincsenek megjegyzések: